Mimarsinan Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin Genel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda Sevgi,saygı ve güven ortamında,insan haklarını özümsemiş bilgili,becerikli,kendine güvenen bireyler yetiştiren eğitim kurumlarından biri olmasını sağlamaktır. Öğrencilerimizin;Bireysel yeteneklerini dikkate alarak Öğrenme ve öğretme ortamlarını sürekli geliştiren,Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını,Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını sağlamaktır.

Misyon: Öğrencileri, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknoloji ile barışık, yararlı hobileri olan, estetik beğenileri gelişmiş, üretken ve yaratıcı, araştırmaya ve öğrenmeye meraklı, Atatürk İlkeleri ile demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan; insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Başarılar: Büyükçekmece zeka oyunları turnuvasında ilçede dereceler, Büyükçekmece de yapılan futsal turnuvalarında dereceler Öğretmen :23 Öğrenci :505 Derslik :18 Çok Amaçlı Salon :1 Fen Laboratuvarı :1 BT Sınıfı :1 Kütüphane Kitap Sayısı :1100 Yemekhane :1

Saatler: Ders başlama:09:00 Ders bitiş :15:15
Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler: Zeka Oyunları ,Drama Çalışmaları, Geleneksel Çocuk Oyunları, İzcilik Çalışmaları Futbol çalışmaları
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006, Kodlama Şenliği
Proje Çalışmaları: etwinning Projeleri, Tubitak Fuarı, Bir Harf Bin İstanbul Projesi,Umudum Öğüretmenim Projesi, Her Yerde Okuyanlar Projesi, Sıfır Atık Projesi, İstanbul´u Okuyorum Projesi,Sağlıklı Adımlar Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: etwinning Projeleri
Diğer Hususlar: Okulumuzda Öğretmenlerinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu çalışmaları yürütülmektedir. İzcilik Faaliyetleri yürütülmektedir.

Belgegeçer - (212) 883 1995

WEB - https://buyukcekmecemimarsinanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - İnönü Cd.N.94 Mimarsinan/B.çekmece/İSTANBUL

Adres - İnönü Cd.N.94 Mimarsinan/B.çekmece/İSTANBUL

Ulaşım D-100 karayoluna yakın mesafede.İstanbulun her tarafına ulaşım vardır.Şehir içi dolmuşlar ve 448 otobüs okul önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine uzaklık:4 km,il merkezine uzaklık 35 km